Једна кост,стотину проблема

Атлас је најмањи је од свих пршљенова и по величини припада мањим костима. У људском телу има двеста шест костију, а у кичми се налази двадесет четири. Изгледа невероватно да се од толико костију прави наука о само једној кости, али због значаја по живот и људско здравље постоји изузетна потреба да се створи наука о атласу.

Предлажем да се оснује наука АТЛАСОЛОГИЈА. Ова књига и теорија о пренаталном измештању атласа су почетак те науке. Већ постоји доста наука, а убрзано се стварају нове. Неке од наука су важне, а неке мање важне, али због важности по живот атласологија ће постати једна од најважнијих.

Морфолошка студија коју је урадио Др Реинер Сеибел је основ за атласологију, али је потребно да и други медицински стручњаци направе научне радове и клиничке студије о болестима пре и после намештања атласа. Ти радови ће допринети да се П Р Е П О Р О Д масажа потиљка брзо примени да би човечанство што пре постало здравије.

Људи су хиљадама година покушавали да наместе атлас. Већином су сами себи масирали потиљак и не знајући да тако у ствари покушавају да наместе први пршљен. Појединци су тражили начин како да другима врате атлас на место. И поред тога што је то једна од најстаријих активности у прошлости није постојао назив за то што су радили. Током двадесетог века је настало неколико назива, али ниједан није постао познат у јавности.

Атлас се може наместити само П Р Е П О Р О Д масажом потиљка, па због тога та професија треба да добије назив да би се разликовали од других који неконтролисано померају атлас. Одговарајући назив је АТЛАСОЛОГ, а то звање се добија када се заврши обука. Постати атласолог је изузетна част и привилегија, али и велика одговорност. Атласолог је сада непознато занимање, али ће постати најпоштованије и једно од најплеменитијих професија због тога што људима помажемо у ономе што им је најважније. Има и медицински образованих атласолога, али ми се не бавимо лечењем, па зато нисмо ни лекари ни надрилекари. Ипак, код нас долазе и лекари и надрилекари да им наместимо атлас.

Све је мање поверења у институције и системе који треба да омогуће бољи живот појединцу и друштву, али у науку се верује и то је један од разлога због чега је добро да се направи наука о атласу. На тај начин ће се јавност упознати са проблемом који има сваки човек, а још је важније да се сазна да постоји решење за обољења.

Да би се атласологија развијала медицински стручњаци треба да раде научне студије, па ће зато неки од њих постати славни. Атласологија ће побољшати људско здравље и медицинску науку, а временом ће постати најважнија област медицине зато што је намештање атласа најбоља превенција. Поред тога атласологија ће исправити грешке науке анатомије о људском телу. Када се све то догоди бићу захвалан свима који су уздигли атласологију и бићу срећан што сам покренуо тај процес.

Пре него што је почео са истраживањем, Шимперли је био практичар једног од начина намештања атласа и увидео је да је то погрешан начин. Проучио је остале методе и схватио где сви греше, а те грешке су га довеле до открића.